Smelt je weg bij een ondeugende puppyblik? Heb je zonet een viervoeter in huis gehaald, of overweeg je dat te doen?  Misschien ben je op deze website terecht gekomen omdat je wilt bezinnen alvorens je eraan begint. Of omdat je ingezien hebt dat het opvoeden van een hond soms wel een inspanning vergt, en je best wel wat hulp zou kunnen gebruiken om snel de juiste aanpak te vinden. In elk geval wensen wij je geluk met je (toekomstige) keuze, want een hond is een ongelooflijk grote brok liefde en energie. En we hopen dat Hondenschool Bassebeek met je mee mag in dit avontuur!

Hoe dan ook, een hond verdient een goede relatie met zijn baasje, met andere honden, met de gezinsleden, en met zijn omgeving in het algemeen. En daarvoor is een goede opvoeding onontbeerlijk. Want je wilt straks met je hond een hecht team vormen. Begrijpen wat hij denkt, hoe hij zal reageren, wat hij leuk vindt en wat niet. En je wilt zonder problemen de straat op, de bus nemen, naar de winkel, andere honden kunnen kruisen, noem maar op. Wel, dat is precies waar onze instructeurs jou en je viervoeter graag mee helpen.

In Hondenschool Bassebeek trainen honden en baasjes wat officieel "gehoorzaamheid" heet. Een soort basiscursus beleefdheid voor honden, die het leven aangenaam maakt. Je viervoeter leert zitten en liggen op commando, maar ook wandelen naast jou zonder aan de lijn te trekken, obstakels "overwinnen" zonder angst, en dat is nog maar het begin. In de gevorderde klassen worden de uitdagingen groter en het fun-gehalte ook : apporteren, gehoorzamen op afstand, enzovoort. Met de basiskennis die jullie beiden bij ons opbouwen ligt de weg open naar andere leuke hondenactiviteiten : wandelen, natuurlijk, maar ook speuren, flyball, agility en zoveel meer.

Wil je nog meer weten? Je kunt ons gerust aanspreken, voor de lessen zijn er steeds onthaalmomenten. Ben je al overtuigd en heb je een hond in huis? Onze lesgevers en bestuursleden verwachten je op de lessen, samen met al die enthousiaste, spontane en vriendelijke leden die het hart van Hondenschool Bassebeek vormen. Wij kunnen niet wachten om van jou de trotse eigenaar te maken van een gehoorzame en lieve hond die ook voor anderen een hartverwarmer kan zijn. Welkom bij de Bassebeek!