Zodra de pup 6 maand oud is moet hij naar de A-klas.
Hier wordt de nadruk gelegd op het zonder trekken volgen aan de leiband en op het sociaal zijn ten opzichte van andere honden en mensen. Op deze leeftijd zal de hond puberteitsmanieren gaan vertonen: alles wat hij geleerd heeft, lijkt hij te vergeten.
Een moeilijke opgave voor de geleider om zijn hond gehoorzaamheid bij te brengen! Geen paniek! Heb geduld en volhardingsvermogen! Deze periode gaat voorbij!
In deze klas komen ook de oudere honden terecht die de gehoorzaamheidstraining willen starten.
Met overgangsproeven waarvoor hond en geleider moeten slagen, geraakt de hond in de hogere klassen. Hier staat wanneer deze doorgaan; dit wordt ook vermeld in de infokast op het terrein.

In de B-klas leren de honden zonder leiband volgen, zit-voor, de houdingen, apporteren en langer blijven liggen.

In de C-klas worden de honden voorbereid op het gehoorzaamheidsbrevet. Voor het behalen van dit brevet moeten proeven afgelegd worden op een officiële wedstrijd met keurders erkend door de KKUSH.

De D-klas zijn de gebrevetteerde honden. Zij trainen op gehoorzaamheidsoefeningen voor debutanten, ook oefeningen uit GP1 en GP2 komen aan bod.

Verder leren de honden de verschillende houdingen ook op een afstand, toestellen doorlopen, spelen met de geleider! Hij leert, hij speelt, hij leert, hij speelt en zo komen we tot een gehoorzame, lieve hond die "zijn mannetje" kan staan in het gehoorzaamheidsprogramma.

En wat met het spreekwoord "een oude hond leer je geen nieuwe trucjes"?
Overboord daarmee. Ook oudere honden zijn welkom en kunnen (nog) veel leren! Je moet heel wat harder werken, maar een oudere hond leer je zeker en vast nog nieuwe trucjes. Een hond geniet van dit werken met zijn baasje tenzij het lichamelijk niet meer mogelijk is…