Wanneer vinden de lessen plaats?

Lesuren HSBassebeek.JPG

Wekelijks worden twee (2) lessen per klas georganiseerd; zie de tabel hiernaast. Als lid kies je zelf wanneer je (niet) komt. De lessen gaan altijd door; ongeacht het weer, vakantieperiodes,... Indien door omstandigheden, en hoogst uitzonderlijk, een les niet kan doorgaan dan maken we dat bekend op de site en op Facebook.

Andere vragen...

Hoeveel bedraagt het lidgeld?
Het lidgeld bedraagt 60€ per jaar voor de eerste geleider. Indien je met twee of meer geleiders (dus met dezelfde hond) wenst te trainen, betaal je voor elke bijkomende geleider 30€ per jaar. Het lidgeld is dus vanaf dat moment een jaar geldig. In tegenstelling tot veel andere hondenscholen betaal je per les niks extra. Hoe je betaalt leggen we uit wanneer je inschrijft.

Kan ik zomaar aan de lessen deelnemen? Krijg ik eerst nog wat extra uitleg? Wanneer kan dit?
Wij werken niet met wachtlijsten, noch met vaste instapmomenten. Iedereen kan op elk moment starten.
Kandidaat leden dienen zich aan te melden voor een opvangmoment; dit is de ideale binnenkomer. Een instructeur kijkt dan samen met jou wat je hond al kan en spreekt verder met je af. Na deze kennismaking kan je twee (2) gratis proeflessen volgen. Daarna kan je beslissen in te schrijven in de club. De opvangmomenten gaan door op zondag om 11:00 en op woensdag om 20:00. Je kan hieraan deelnemen door het aanvraagformulier in te vullen en na onze bevestiging.

Wie mag zich inschrijven?
Elke geleider van minstens 12 jaar met een hond van maximaal 35cm schofthoogte en die deelgenomen heeft aan een opvangmoment kan zich inschrijven. Voor grotere honden moet de geleider minstens 14 jaar oud zijn. De hond zelf moet in orde zijn met de geldende diergeneeskundige regels.
Meer details kan je in het huishoudelijk regelment vinden. Bij inschrijving dient de geleider zich akkoord te verklaren met dit reglement.

Zijn alle honden welkom?
Jazeker. Rashond, kruising, jong of al wat ouder, alle honden zijn welkom.
Maar, opgelet, een loopse teef zien we liever niet op het terrein gedurende de vier (4) weken van haar loopsheid. Hierna is ze terug zeer welkom.

Puppy-, A-, B-, C- of D- klas... Waar start ik?
Pups tot 6 maand starten in de Puppyklas. Zodra een pup 6 maand oud is gaat die naar de A-klas. Elke ander nieuw lid, ongeacht de leeftijd van de hond, start in de A-klas en kan dan doorgroeien naar de D-klas. Enkel nieuwe leden die reeds het officiële KKUSH brevet behaald hebben kunnen met die hond rechtstreeks starten in de D-klas.

Wat heb ik nodig op het terrein?
- Een goede instelling. Kalmte en enthousiasme straal je af op je hond!
- Een hond. Als het even kan :-)
- Een halsband. Een gesloten (lederen, nylon of stoffen) halsband.
- Een leiband. Een vaste leiband van minstens 120cm lang. Zeker GEEN uitrollijn.
- Een speeltje om te belonen. Een geknoopt touw, een balletje aan een koord,... Iets wat je hond met plezier in de muil neemt. Iets dat hij niet onmiddellijk kan stuk bijten en dat jij kan vasthouden zonder je hand in de muil te steken. Dit speeltje is er enkel om te belonen tijdens de training. Wij gebruiken GEEN voedsel om te belonen !
- Plastic zakjes. Om de eventuele behoefte van je hond op te ruimen.
- Aangepaste kledij. Warm of koud, droog of nat, het weer heeft zelden invloed op onze lessen. Maw deze gaan altijd door. Het is dus raadzaam je hiernaar te kleden.

Gaan de lessen door bij "slecht" weer?
Hitte, vriestemperaturen, gutsende regen, sneeuw,... de lessen gaan altijd door; je hoeft het niet te vragen. Indien we door extreme weersomstandigheden of overmacht toch zouden genoodzaakt zijn een les te schrappen dan verwittigen we via deze site, Facebook en email.

Andere vragen die nergens op de site beantwoord werden?
Vul het contactformulier in of stuur een mail naar hsbassebeek@gmail.com